Vodafone logo pro tisk nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Přejít k nám

Kontakt

31. května 2024

⚽ Vlna sportu na Vodafone TV. Jaký sportovní přenos si získá vaše srdce v červnu?

Sportovní sezóna vrcholí pro některé sporty pomalu vrcholí a vy můžete být zase v klidu. S naší telkou vás žádný time-out nečeká. V plném proudu jsou závody Formule 1 a MotoGP, fotbaloví fandové si užívají největší letošní svátek EURO 2024 a koncem června se rozjíždí slavná Tour de France. Zafanděte si před prázdninami opět s námi!

EURO 2024

Jen skončila sezóna hokejistů, přichází na řadu fotbalový svátek. Aktuální EURO se leto koná v sousedním Německu a mnoho týmů se netají vysokými ambicemi. Přímé přenosy z Mistrovství Evropy ve fotbale sledujte od 14. 6. do 14. 7. na ČT Sport. Od 28. 6. jsou na programu osmifinálové boje.
Český tým má zatím za sebou dva zápasy. Úvodní klání s Portugalskem skončili 1:2 v neprospěch českého týmu. V zápase s Gruzií si Češi vykopali remízovou naději na postup. Zápas skončil 1:1. Posledním soupeřem ve skupině je pro český tým mužstvo Turecka. Zápas sledujte ve středu 26. června.

  • Zápas Česko – Turecko sledujte na ČT Sport ve středu 26. 6. od 21:00

Formule 1 a MotoGP

Na Nova Sport 5 a Nova Sport 6 pokračuje sezóna motosportů. V červnu se podíváme na třojici závodních okruhů s Formulí 1. Z kanadského okruhu v Montrealu se celý podnik přesune do Evropy, konkrétně do Španělka a závěr června bude patřit Rakouska. Kdo si odnese nejlepší vysvědčení je zatím ve hvězdách. Co myslíte, bude to zase Verstappen? 

Kompletní program závodního víkendu, včetně tréninků a kvalifikace, sledujte exkluzivně na programu Sport 5.

  • 9. 6. F1: Velká cena Kanady
  • 23. 6. F1: Velká cena Španělska
  • 30. 6. F1: Velká cena Rakouska

TIP: V srpnu můžete okouknout monopost Formule 1 osobně naživo. V pražském Karlíně se 17. 8. projede ikonický vůz RB7 Sebastiana Vettela.

Motocykloví závodníci se v červnu podívají do Kazachstánu, odkud se přesunou na okruh v Nizozemsku.

  • 16. 6. MotoGP: Velká cena Kazachstánu
  • 30. 6. MotoGP: Velká cena Nizozemska

Tour de France

Nejstarší cyklistický závod světa Tour de France můžete sledovat tradičně živě na Eurosportu od 29. 6. do 21. 7. Vlastní program přinese také stanice ČT Sport.vFavorité 111. ročníku největšího cyklistického svátku jsou čtyři – Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, Primož Roglič a Remco Evenepoel.

Závodníky i diváky čeká jako vždy monumentální podívaná. 3 492 kilometrů rozdělených do 21 etap. Letos závod odstartuje v italské Florencii, cílovou pásku protnou závodníci nikoli na Avenue des Champs-Élysées v Paříži, ale mimořádně v Nice, kde je na poslední den připravena 33,7 kilometru dlouhá časovka.

Celý cyklistická svět doufá, že na oceňovaný double Giro – Tour letos dosáhne Tadej Pogačar. Ale ve Francii bude mít nejtěžší soupeře, kteří na Giru chyběli. Do výsledků promluví Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel i Primož Roglič.

  • Eurosport 1 nabídne živé přenosy všech 21 etap od startu do cíle.
  • Diváci uvidí nejen cyklistický závod, ale i rozhovory s cyklisty a jejich emoce po dojezdu do cíle, analýzy dění v pelotonu, rozbory jednotlivých etap atd.

TIP: Kromě lineárního vysílání Eurosportu 1 a 2 nabídne rozsáhlejší cyklistický program streamovací platforma Max.

24 hodin Le Mans

24 hodin Le Mans je nepochybně jednou z největších motoristických událostí roku. Eurosport bude tradičně vysílat kompletních 24 hodin Le Mans o víkendu 15. a 16. června. Kompletní závod lze sledovat i na streamingové platformě Max.

Předzávodní program Eurosportu startuje už ve středu 12. června, diváci uvidí tréninky i obě části kvalifikace, čtyřiadvacetihodinovka tedy bude hlavní náplní programu Eurosportu nejen o víkendu.

  • Přímý přenos hlavního závodu začíná v sobotu v 15:00 na Eurosportu 1

Finálový víkend Roland-Garros

Tenisový svět je na nohou. Má novou mužskou světovou jedničku a před sebou semifinále a finále největšího antukového turnaje světa Roland-Garros. A mezi semifinalisty najdeme i jedno české jméno. Kateřina Siniaková se společně s Coco Gauffovou probojovala do semifinále ženské čtyřhry.

Mužská dvouhra R-G bude mít nového vítěze. Do semifinále letos postoupil i Jannik Sinner, který převezme po R-G žezlo světové jedničky. Už v semifinále se střetne s Carlosem Alcarazem.

TIP: Streamovací platforma Max nabízí kompletní program největšího antukového turnaje světa.

Finálový program Roland-Garros na Eurosportu 1:

  • finále smíšené čtyřhry sledujte ve čtvrtek 6. června od 12:00
  • semifinále dvouhry žen sledujte ve čtvrtek 6. června od 15:00
  • semifinále dvouhry mužů sledujte 7. června od 14:00
  • finále dvouhry žen sledujte 8. června od 15:00
  • finále čtyřhry mužů sledujte 8. června od 18:00
  • finále čtyřhry žen sledujte 9. června od 11:30
  • finále dvouhry mužů sledujte 9. června od 14:30

Plážová házená MS Finále

Velmi atraktivním sportem se stává během letních měsíců plážová házená. Mistrovství světa mužů i žen se koná tento rok v Číně. Na stanicích Sport1 a Sport2 můžete sledovat přímé přenosy a objevovat kouzlo tohoto netradičního sportu.

  • Sledujte finálové duely 23.6. od 12:30 (ženy) a 13:30 (muži) na Sport1

IHF MS žen v házené U20

Mistrovství světa házenkářek do dvaceti let se tento rok koná v Severní Makedonii a mezi bojujícími týmy jsou i mladé házenkářky z Česka. Budeme držet palce.

  • Sledujte finále 30.6. od 17:30 na Sport2

Mistrovství Evropy v šermu 2024

Od 18. do 23. června představí Eurosport svým divákům přenosy z evropského šampionátu v jednom z nejstarších sportů – šermu. Mistrovství Evropy se uskuteční v St. Jakobshalle v Basileji, nejmultifunkčnější hale ve Švýcarsku s nejmodernější infrastrukturou a technologií.

V roli experta Eurosportu působil v české redakci Eurosportu tradičně bývalý dlouholetý reprezentant a trenér Jiří Vincenc, který byl dekády významným popularizátorem šermu. Nyní ho v roli šermířského experta Eurosportu střídá další bývalá reprezentantka a v současnosti generální sekretářka Českého šermířského svazu Tereza Stefflová.

Předběžný plán vysílání Eurosportu 2 z ME:

  • 18. června, 18:30 – 22:00
  • 19. června, 18:00 – 21:00
  • 20. června,18:00 – 21:00
  • 21. června, 16:30 – 21:00
  • 22. června, 15:40 – 19:40
  • 23. června, 17:00 – 19:15

TIP: Rozsáhlejší a živé vysílání z ME na streamovací platformě Max.

Chcete být živě u každého důležitého sportovního momentu? Pořiďte si balíček Vodafone TV Sport (případně ALLinONE, který obsahuje naši kompletní nabídku televizních programů).

Jaké sportovní přenosy jste si mohli ve Vodafone TV vychutnat v květnu?

Největším highlightem květnového programu je bezesporu návrat Formule 1 a MotoGP na obrazovky Vodafone TV. Kromě rychlých kol se celý hokejový národ těší na nadcházející mistrovství světa. Nouze nebude o dramatické situace ani na tenisových dvorcích Rollanda Garrose a cyklisté poměří své síly a stehenní svaly na slavném Giro d'Italia.

Formule 1 pokračuje hned třemi závody i ve Vodafone TV

Vyslyšeli jsme vaše prosby, květnové závody Formule už budou i ve Vodafone TV. Nově jsme do seznamu sportovních stanic přidali i program Nova Sport 5 a 6. Budete si tak moci vychutnat všechny tři květnové závody, včetně tréninků i kvalifikací. Nova Sport 5 zařazuje během závodního víkendu až 16 přímých přenosů ze závodních okruhů.

  • Velkou cenu USA v Miami sledujte na Nova Sport 5 v neděli 5. května
  • Velkou cenu Itálie Formule 1 v Imole sledujte na Nova Sport 5 v neděli 19. května
  • Velkou cenu Monaka v Monte Carlu sledujte na Nova Sport 5 v neděle 26. května

Tip: Přečtěte si více o programu Nova Sport 5 a 6

MotoGP si pusťte na Nova Sport 6

Díky Nova Sport 6 si můžete ve Vodafone TV konečně vychutnat již oba květnové závody MotoGP. Jako první je na programu už 12. května Velká cena Francie na okruhu Le Mans. O dva týdny později čeká fanoušky i jezdce Velká cena Katalánska.

  • Velkou cenu Francie na okruhu Le Mans sledujte 12. května na Nova Sport 6
  • Velkou cenu Katalánska v Barceloně sledujte 26. května na Nova Sport 6

Finále Coppa Italia

77. sezóna jedné z nejprestižnějších fotbalových soutěží na světě míří do závěrečné fáze. Ve finále se už po dvaadvacáté představí slavný Juventus, který je se ziskem 14 trofejí i rekordmanem italského poháru. Jeho finálový soupeř vzejde z dvojice Atalanta - Fiorentina.

  • Finále Coppa Italia sledujte 15.5. od 21:00 na Sport1

Italská Serie A bude nově na Sport1 a Sport2

Víceletá vysílací práva na italskou nejvyšší fotbalovou soutěž Serii A, italský pohár Coppa Italia a atraktivní Supercoppa Italiana získala počínaje sezónou 2024/2025, společnost AMC Networsk. Diváci stanic Sport1 a Sport2 se tak mohou během následujících let těšit na pořádnou dávku špičkového fotbalu v jedné z nejlepších světových soutěží.

MS v hokeji již tradičně v režii ČT Sport

Českým hokejovým fandům pomalu stoupá tep, žehlí dresy i vlajky a nacvičují chorály. Letošní Mistrovství světa v ledním hokeji hostí Praha s Ostravou. Hokejový šampionát odstartuje už 10. května, finále je na programu v neděli 26. května 2024. Celkem se ho zúčastní 16 týmů, kteří vespolek odehrají celkem 64 zápasů

Mistrovství světa se po 9 letech vrací do ČR. V pořadí 87. šampionát se odehraje ve víceúčelové O2 Areně s kapacitou 17 220 diváků, kde se utká základní skupina A a většina play-off.Další část mužstev se ubytuje v Ostravě, protože skupina B a dvě čtvrtfinále se odehrají v Ostravar Aréně s kapacitou 10 004 sledujících.

Český hokejový tým pod vedením nového hlavního trenéra Radima Rulíka i obměněného trenérského štábu bude letos usilovat o nápravu loňského 8. místa. Jako členové základní skupiny A odehrají většinu svých zápasů v Praze. Jestli nemáte lístky přímo do centra dění, můžete vše sledovat živě i ve Vodafone TV na programu ČT Sport.

Přehled zápasů českého týmu ve skupině A:

  • Česko vs. Finsko – pátek 10. 5. od 20:20
  • Norsko vs. Česko – sobota 11. 5. od 20:20
  • Švýcarsko vs. Česko – pondělí 13. 5. od 20:20
  • Česko vs. Dánsko – středa 15. 5. od 16:20
  • Česko vs. Rakousko – pátek 17. 5. od 20:20
  • Česko vs. Velká Británie – sobota 18. 5. od 20:20
  • Kanada vs. Česko – úterý 21. 5. od 16:20

Kdo si ještě zajistí postup na MS v hokeji?

Cesta na vrcholný hokejový šampionát vede pro reprezentace mimo elitní skupinu přes MS divize 1A. To se koná letos v Itálii a právě domácí patří k velkým favoritům na postup. Na šťastlivce zbývají poslední 4 volná místa, který tým si je uzme a zahraje si nakonec na turnaji?

  • Vzájemný souboj IIHF MS D1A Slovinsko - Itálie sledujte 1. května od 19:30 na Sport1

Turnal WTA 250 v Maroku

Špičkové světové tenistky čeká další atraktivní turnaj okruhu WTA 250. Tentokrát se vydají do Maroka zabojovat o více než 250 tisíc dolarů prize money. Sledujte přímé přenosy od osmifinálové fáze pravidelně od 22. května na Sport2.

  • Finále turnaje v Maroku sledujte v sobotu 25. 5. od 13:00 n Sport2

Cyklistickou sezonu rozjíždí Giro D'Italia 2024

3 386.7 kilometrů, přes 44 tisíc výškových metrů. Ve Venaria Reale nedaleko Turína odstartuje 4. května 107. ročník Gira d’Italia. Na cyklisty čeká tradičně 21 etap, čtyři z nich jsou označeny jako pětihvězdičkové, tedy nejnáročnější. Kompletní etapy můžete již tradičně sledovat ŽIVĚ ve Vodafone TV prostřednictvím programu Eurosportu 1. Favoritem číslo 1 je letos dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar.

Motoristický víkend na Eurosportu: MS ve vytrvalostních závodech, MS Formule E a MS v motokrosu

V sobotu 11. a v neděli 12. května ovládnou Eurosport motoristické sporty. Jako první nabídne Eurosport 2 v sobotu od 12:30 šestihodinovku ve Spa-Francorchamps. Přeruší ji vysílání devátého závodu MS Formule E v Berlíně. Program MS Formule E bude na Eurosportu 2 pokračovat i v neděli. Tamtéž si vychutnáte i Mistrovství světa v motokrosu v Lugu.

Motoristický program Eurosportu nabídne tyto přenosy

V sobou 11. května:

  • Na Eurosportu 2 od 12:30 WEC 6 hodin ve Spa-Francorchamps
  • Na Eurosportu 2 od 14:50 Formule E v Berlíně, 1. závod
  • Na Eurosportu 2 od 16:15 WEC 6 hodin Spa-Francorchamps

V neděli 12. května:

  • Na Eurosportu 2 od 13:30 Mistrovství světa v motokrosu v Lugu, 1. jízdy
  • Na Eurosportu 2 od 15:00 Formule E v Berlíně, 2. závod
  • Na Eurosportu 2 od 16:00 Mistrovství světa v motokrosu v Lugu, MX2, MXGP, 2. jízdy

Kvalifikace na MS v házené Slovensko vs. Polsko

Házenkáře Slovenska čeká další velmi náročný souboj v rámci evropské fáze kvalifikace na světový šampionát 2025. Po úspěších nad Kosovem a Izraelem čeká Slováky náročná konfrontace s ambiciózním Polskem.

  • První zápas série sledujte v neděli 12. května od 17:45 na Sport1

Vodafone TV momentálně vysílá to nejlepší ze světových sportovních událostí. V balíčku Sport naladíte 15 prémiových sportovních kanálů včetně špičkových fotbalových lig z celé Evropy včetně Ligy mistrů UEFA, dále NFL, NHL, NBA, světového tenisu, cyklistiky a zimních sportů. Přidejte si balíček Sport již od 220 Kč měsíčně k základní nabídce Vodafone TV+.